Kontaktujte nás

Edit Template

Mrazená zelenina

Mrazená zelenina je zdravšia, ako si možno myslíte.

mrazena zelenina

 

Mrazená zelenina je rýchlo pripravená na varenie a je v nej zachované množstvo vitamínov.

 Čerstvá zelenina v supermarketoch nebola zozbieraná v svojej plnej zrelosti. Obsah živín sa od momentu vytrhnutia začína znižovať. Všetka zelenina je citlivá na svetlo, vzduchu, teplo a mnoho ďalších vplyvov. Veľa druhov stráca krátko po zbere niektoré zo svojich vitamínov. Najmä vitamín C je  veľmi  citlivý na teplo a svetlo.

Špenát stráca polovicu svojho  pôvodného obsahu vitamínu C tri dni po zbere. Karfiol stráca po jednom dni skladovania viac ako 10% z neho. Iba mrkvu, bielu a červenú kapustu môžeme skladovať po dobu niekoľkých týždňov bez významnej straty vitamínov. Najlepšie v tme a v chlade.

 

Faktom je, že pri hlbokom zmrazení zeleniny alebo ovocia nedochádza k  žiadnej strate vitamínov. Fabriky na spracovanie zrelej zeleniny a ovocia sa nachádzajú v blízkosti polí.  Preto sú tieto výrobky nielen praktické a nákladovo efektívne, ale poskytujú ľuďom potraviny bohaté na vitamíny.

V porovnaní so zeleninou v supermarketoch tak súboj vyhráva tá mrazená. Je to hlavne vtedy, keď nie je sezóna na daný druh zeleniny.

Viaceré štúdie poukázali na to, že po troch dňoch skladovania bol obsah vitamínov a iných dôležitých látok v mrazenej zelenine značne vyšší.

Podstatné z tohto zostáva, že mrazená zelenina je skvelá, keď nemáte možnosť pestovať alebo kupovať si zeleninu každých pár dní na farme. Tak je dokonca lepšou možnosťou ako bežná zelenina v obchodoch, pri ktorej hráte s výživným obsahom menšiu lotériu.

 

 

Vyberte si z našej ponuky: http://www.royalgastro.inteo.sk/c/mrazena-zelenina-a-ovocie

Súkromné: Mrazená zelenina ako dobrá alternatíva

Nezaradené

Mrazená zelenina je zdravšia, ako si možno myslíte.

mrazena zelenina

 

Mrazená zelenina je rýchlo pripravená na varenie a je v nej zachované množstvo vitamínov.

 Čerstvá zelenina v supermarketoch nebola zozbieraná v svojej plnej zrelosti. Obsah živín sa od momentu vytrhnutia začína znižovať. Všetka zelenina je citlivá na svetlo, vzduchu, teplo a mnoho ďalších vplyvov. Veľa druhov stráca krátko po zbere niektoré zo svojich vitamínov. Najmä vitamín C je  veľmi  citlivý na teplo a svetlo.

Špenát stráca polovicu svojho  pôvodného obsahu vitamínu C tri dni po zbere. Karfiol stráca po jednom dni skladovania viac ako 10% z neho. Iba mrkvu, bielu a červenú kapustu môžeme skladovať po dobu niekoľkých týždňov bez významnej straty vitamínov. Najlepšie v tme a v chlade.

 

Faktom je, že pri hlbokom zmrazení zeleniny alebo ovocia nedochádza k  žiadnej strate vitamínov. Fabriky na spracovanie zrelej zeleniny a ovocia sa nachádzajú v blízkosti polí.  Preto sú tieto výrobky nielen praktické a nákladovo efektívne, ale poskytujú ľuďom potraviny bohaté na vitamíny.

V porovnaní so zeleninou v supermarketoch tak súboj vyhráva tá mrazená. Je to hlavne vtedy, keď nie je sezóna na daný druh zeleniny.

Viaceré štúdie poukázali na to, že po troch dňoch skladovania bol obsah vitamínov a iných dôležitých látok v mrazenej zelenine značne vyšší.

Podstatné z tohto zostáva, že mrazená zelenina je skvelá, keď nemáte možnosť pestovať alebo kupovať si zeleninu každých pár dní na farme. Tak je dokonca lepšou možnosťou ako bežná zelenina v obchodoch, pri ktorej hráte s výživným obsahom menšiu lotériu.

 

 

Vyberte si z našej ponuky: http://www.royalgastro.inteo.sk/c/mrazena-zelenina-a-ovocie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

© 2023 Created by BRANDON