kedy sa narodila sesternica mojej starej mamy, teta Kuriačková.
Bola najvychýrenejšia cukrárka v Pukanci a v okolí. Piekla celý život, krásne to u nej voňalo. Chodievali sme k nej často na dobroty. Už vtedy piekla na zákazky na všetky svadby a oslavy v okolí. Keď som mala 16 rokov a ona 79, začala som sa učiť jej remeslu a zapisovať si recepty. Bola šťastná, že si svoje tajomné recepty na fantastické torty a koláče nevezme do hrobu a zanechá ich mne. V decembri 1993 som vyhrala s jej tortou druhé miesto na medzinárodnej súťaži „ Vianočný festival Gastronómie Bratislava ´93“ a dostala som striebornú medailu. Bola na mňa veľmi pyšná. A bola spokojná. V roku 1994 umrela. Rozhodla som sa, že jej výnimočnú čokoládovú tortu pomenujem Royal Katarína po nej a jej recept ostane našim tajomstvom. V ďalších rokoch som pracovala v reštaurácií Auberge au pont Hardi vo Francúzsku, blízko pri Paríži, 12 km od nádherného zámku Versailles. Tu som sa naučila pripravovať francúzske dezerty ako je Creme brulee a l infusion de cannelle, Feuillantine de mouse au chocolat, Aumoniere de banane, Miroir citron vert et fruit de la passion a mnohé ďalšie ovocné i čokoládové dezerty. Pretože ma táto práca maximálne napĺňa a robím ju s láskou a potešením, rozhodli sme sa s manželom založiť distribučnú spoločnosť Royal Gastro, ktorá pomáha kaviarňam a cukrárňam zabezpečiť pre ich zákazníkov torty a koláče výnimočnej chuti, vyrobené ručne z poctivých surovín. Nie náhodou bola naša spoločnosť založená presne 100 rokov od narodenia mojej „učiteľky pečenia“. V roku 2017 som doštudovala cukrársku školu (aj napriek tomu, že som už inžinierka :), aby som zvýšila svoju kompetenciu v tomto odbore a bola som lepšie nápomocná svojich zákazníkov. Raz otvoríme našu cukráreň, na čo sa nesmierne teším. Budem veľmi rada ak v nej stretne veľa dobrých ľudí, pre ktorých je výnimočná chuť potešením a radosťou, ktorú si môžeme dopriať každý deň. S láskou