Šokom mrazené torty
Mrazenie šokom je veľmi efektívna a šetrná forma predĺženia trvanlivosti výrobkov. Vďaka extrémne nízkym teplotám je čerstvo vyrobený produkt zmrazený v krátkom čase, čo zaručuje zachovanie jeho vzhľadu, konzistencie, farby, chuti, obsahu vitamínov a minerálov.
Konzistencia výrobku vďaka šokovému mrazeniu zostáva nezmenená, lebo sa v ňom extrémne rýchlym zmrazením nevytvoria kryštáliky. Po rozmrazení sa výrobok nedá rozlíšiť od práve upečeného.
Do tort, ktoré sa idú šokom zmraziť sa nepridávajú žiadne konzervačné latky. Suroviny musia byť najvyššej kvality, aby si torta po rozmrazení zachovala chuť, vzhľad a tvar tak ako bezprostredne po upečení.
Teplota v šokeri sa počas procesu mrazenia spustí na -40 stupňov. Znamená to, že v jadre produktu je -18 stupňov. Šokovací proces trvá 240’ minút.
Výrobok je v mrazenom stave dlhšie zdravotne nezávadný, nakoľko vo výrobku nedochádza k rozmnožovaniu baktérií.
https://www.facebook.com/royalgastro.sk/videos/474473319973451/